Charly Munger

Warren Buffett is de meest bekende belegger in de wereld. Maar de man met wie hij Berkshire Hathaway heeft opgebouwd is minder bekend. Charly Munger. 

Charly Munger komt ook uit Omaha, Nebraska en werkte in de winkel van de opa van Warren. Ook hij is gestopt met zijn opleiding en is toentertijd het leger in gegaan. Later is hij weer gaan studeren en studeerde hij Magna Cum Lauda af aan de Harvard Law School. 

Hij begint 12 jaar later zijn eigen praktijk maar veel belangrijker is dat hij tegelijkertijd al vele investeringen deed in bedrijven. Daarmee haalde hij een gecumuleerd rendement van bijna 20% per jaar toen de markt 5% haalde. 

Ze ontmoeten elkaar in 1959 en worden direct vrienden. Warren Buffett wordt een van zijn klanten en ze vormen een informeel partnerschap om samen investeringen te doen. Hij wordt onderdeel van Berkshire Hathaway in de jaren 80 toen de huidige structuur van BH werd opgezet. 

Hij heeft er voor gezorgd dat ze investeren in sterke merken met een stabiele basis. Samen met Warren Buffet staat Charly Munger aan de wieg van het huidige succes van BH. 

Zou een informeel investeringspartnerschap iets voor jou zijn? 

Vorige
Vorige

Four ways to invest

Volgende
Volgende

Wisselingen in index en het effect op ETF