Overeenkomsten met aandelen

Voor crowdfunding geldt eigenlijk hetzelfde als aandelen en daarom raden wij een goed plan voor je investeringen aan en een gedegen onderzoek naar alle mogelijkheden. 

Zorg dat je weet waar je in investeert. Zet niet alles op één project, maar spreid ook hier je kansen en zorg dat crowdfunding onderdeel is van je investeringsplan en stap niet álleen in crowdfunding, maar maak een mooie mix van het geld waarmee je investeert. 

Staar je niet blind op de rendementen, bij crowdfunding krijg je vaak het brutorendement te zien, maar daar gaan nog fees en belastingen vanaf. 

Ook bij crowdfunding geldt als het te mooi klinkt om waar te zijn; dan is het dat vaak ook. Een groot voordeel van crowdfunding is wel dat je kunt investeren met bepaalde zekerheden. Zoals bijvoorbeeld een hypotheekrecht of een pandrecht, hoofdelijke aansprakelijkheid of een borgstelling. Op die manier kun je bij crowdfunding een deel van je investering terug krijgen. 

Als laatste geven we mee dat het belangrijk is om onderzoek te doen naar het platform. De kwaliteit van de platforms verschilt enorm. Wees daar alert op. 

Wil je dat we meedenken? Laat het ons weten!

Vorige
Vorige

Volgende
Volgende

Platforms