Berkshire Hathaway 

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen is Berkshire Hathaway dus een mislukt textielbedrijf. Warren Buffett heeft dat omgevormd tot een enorm succesvol investeringsfonds. Voor BH deed Warren Buffett echter nog iets iets anders.

In plaats van redelijk goed lopende bedrijven te vinden voor een geweldige prijs kocht hij verzekeringsmaatschappijen. Bij verzekeringsmaatschappijen stroomt continu geld de kas binnen. En tussen het betalen van de premie en het uitkeren van een claim zit vaak veel tijd. Die tijd en dat geld gebruikte Buffett om te investeren in andere bedrijven. 

Maar waar hij voorheen kleine bedrijven kocht waren de bedragen snel te groot om daarmee door te gaan. Na de vraag van Charlie Munger (zakenpartner in Berkshire Hathaway en beste vriend van Buffett): "Waarom investeren we in redelijke bedrijven tegen een geweldige prijs, als we ook kunnen investeren in geweldige bedrijven tegen een redelijke prijs?” zijn ze van tactiek veranderd. 

Een bedrijf hoefde niet meer ondergewaardeerd te zijn om een goede belegging te zijn. Zolang het maar een sterk merk is en groeipotentie heeft. Voorbeelden hiervan zijn Coca Cola, Kraft-Heinz en Apple. 

Zijn vermogen op het moment van schrijven is 104 miljard dollar. 104.000.000.000. En daarmee staat hij 7e op de lijst van rijkste personen ter wereld. Op diezelfde lijst staat ‘onze’ Charlene de Carvalho-Heineken op plaats 117. 

Indrukwekkend verhaal niet? 

Vorige
Vorige

Investeren is saai

Volgende
Volgende

Warren Buffett