Warren Buffett

De naam doet je vast een belletje rinkelen. Maar wie is hij toch? Waarom is Warren Buffett de bekendste belegger? En wordt hij een superbelegger genoemd. De man achter de mythe. 

Warren Buffett is groot aandeelhouder van Berkshire Hathaway en staat al enkele decennia op de lijst van rijkste mensen ter wereld. En om dat laatste te bereiken moet je wel iets goed doen. 

Als tiener verdiende hij al een aardig vermogen nadat hij ‘A 1000 ways to make a 1000 dollars’ uit zijn vaders boekenkast had geleend en veel van die plannen had uitgeprobeerd. 

Studeren wilde niet echt lukken totdat hij erachter kwam dat zijn favoriete auteur (Benjamin Graham) doceerde aan Columbia University. Daar studeerde hij af in economie. 

Na zijn studie werkte hij een poosje als partner bij Grahams investeringsmaatschappij tot 1956. Toen keerde hij terug naar Omaha in Nebraska om zijn eigen beleggingsfonds op te richten. 

In 1970 stopte hij met zijn fonds omdat hij de markt sterk overgewaardeerd vond en geen goede investeringen meer kon vinden. 

Met het geld dat hij uit zijn fonds haalde nam hij grote belangen in midden- en kleinbedrijven. Een van deze bedrijven was een textielbedrijf genaamd Berkshire Hathaway. Het bedrijf liep niet zo lekker en toen een afspraak niet doorging die Buffett met het bestuur had werd hij zo boos dat hij het hele bedrijf kocht en het bestuur ontsloeg. Vervolgens heeft hij alle bezittingen verkocht. En met dat geld is hij begonnen BH uit te bouwen. 

Morgen het vervolg! Waar kennen jullie Warren Buffett van?

Vorige
Vorige

Berkshire Hathaway 

Volgende
Volgende

Keuzedividend