Bill Ackman

Bill Ackman (William Albert Ackman) is opgegroeid met een vader die veel in vastgoed investeerde vanuit de Ackman-Ziff group.  

Bill Ackman haalde cum laude zijn bachelor Social Studies aan Harvard College. Vier jaar later rondde hij zijn MBA af. Na zijn studie begon hij in 1992 direct zijn investeringsfonds genaamd Gotham partners waar hij tot 2004 eigenaar van was.

In 2004 begon hij Pershing Square Capital Management. Dit fonds is bekend om een aantal goed getimede trades. Voorbeelden hiervan zijn Herbalife, Target en Barnes & Nobles. 

We raden je aan om eens interviews van hem te kijken. Hij heeft interessante ideeën. 

Hij voorspelde in de coronacrisis de aandelen crash en verdiende in 1 maand 2,6 miljard dollar. 

Wat kan je leren van Bill Ackman?

  • Denk zelf na, de media is altijd te laat

  • Wees objectief over je posities

Net worth: 2,9 Miljard

Denk zelf na

Veel mensen gebruiken de media om te lezen wat er gebeurt in de wereld. Maar wat Bill Ackman uniek maakt is de rustige en realistische benadering van situaties. Zo zei Ackman in januari 2020 dat het meest logische gevolg van een snel verspreidend virus is dat het zich naar Europa en Amerika verspreidt en dat hij daarom dacht dat de economie een schok zou krijgen. Het is in deze situaties een goede eigenschap om eerlijk tegen jezelf te zijn. Stel jezelf de vraag waarop je je mening baseert. Op iets wat je leest of ziet of op iets wat je geanalyseerd hebt?

Er zijn zeer weinig mensen die eigen beeld hebben bij informatie door de situatie goed te analyseren. 

Wat ons betreft een belangrijke eigenschap. Probeer een eigen beeld te vormen bij je investering en niet de media te volgen. Daarom adviseren wij, investeer in je eigen interesses en kennis. Dat maakt investeren een stuk makkelijker.

Wees objectief

Bill Ackman staat ook bekend om zijn objectieve blik op de situatie. Waar veel mensen hoopvol zijn dat iets weer gaat stijgen baseert Bill Ackman zijn mening op objectieve getallen of data. Hierdoor zorgt hij dat zijn emotie niet de overhand krijgt in keuzes.

Mensen raken gehecht aan een investering. Hierdoor zal je meer emotie hebben bij het maken van keuzes. Zo ontstaat op de lange termijn meer kans op het maken van foute keuzes. Onthoud, de markt weet niet dat jij aandelen bezit, de markt hoopt niet dat jij winst gaat maken.

Tip: Merk jij dat je veel gevoel hebt bij een aandeel. Probeer dit los te laten of kies aandelen waarbij je minder gevoel hebt!

Vorige
Vorige

Volgende
Volgende

Peter lynch