Kevin O’Leary

Kevin O ‘Leary is een bekende investeerder die bekend is geworden nadat hij zijn bedrijf “softkey”, een bedrijf dat educatieve software maakt, verkocht. Het bedrijf is verkocht voor 4.2 miljard, het is echter niet bekend hoeveel Kevin O’Leary hiervan kreeg. Later ging O’Leary de TV wereld in en misschien ken je hem als Mr. Wonderfull van Sharktank. Hij heeft in meerdere programma’s gezeten waarvan Sharktank veruit de populairste serie is in Nederland. 

Kevin is een zeer gereserveerde belegger en accepteert weinig risico en ontvangt graag dividend van zijn beleggingen. Buiten zijn zeer behouden tactiek is Kevin O’Leary een groot horloge liefhebber en investeert daar ook in.

Wat kunnen we leren van Kevin O’Leary?

  • Je hoeft niet altijd grote risico’s te nemen

  • Maak van je interesse een investering.

Door zijn gereserveerde benadering staat hij er om bekend dat hij nooit in Tesla is gestapt. Wat vind jij van deze beslissing?

Net worth: 400 miljoen

Risico

Zoals Kevin O’Leary niet in Tesla is gestapt omdat de waardering als autobedrijf te hoog zou zijn, zou jij ook voor jezelf een grens moeten hebben. 

Welke risico is voor jou acceptabel? 

Beleggen moet bij je karakter passen en bij elke karakter past een hoeveelheid risico. Ondanks dat de media vaak aandacht vestigt op grote stijgers en dalers, zijn de “saaie beleggingen” vaak op lange termijn winstgevend.

Kortom; kies wat voor jou acceptabel is en focus niet teveel op de korte termijn.

Hobby

Een mooie hobby van Kevin O’leary is zijn liefde voor horloges. Kevin heeft die liefde om weten te zetten in investeringen. Zo koopt hij vaak exclusieve horloges die op termijn meer waard worden.

Het mooie daaraan vinden wij de mindset; hoe je van een hobby een winstgevende investering kunt maken. Zo kun je je vanuit natuurlijke interesse ergens in verdiepen en voelt het niet als verplichting. Dit hoeft niet direct met hele dure horloge modellen. Er zijn bijvoorbeeld al horloges onder 500 euro, in beperkte oplage geproduceerd, die potentieel veel meer waard kunnen worden.

Heb jij een vergelijkbare hobby?

Vorige
Vorige

Michael Burry

Volgende
Volgende