Michael Burry

Michael James Burry is bekend omdat hij de crisis in 2008 voorspelde. Dat is later verfilmt met “The Big Short”. Daar hield Michael Burry de bijnaam ‘ big short investeerder’ aan over. 

Hij kondigde al in begin 2007 een crash van de beurs aan. Dat deed hij door te kijken naar de uitstaande leningen van banken en welke risico’s de banken namen. Door short posities heeft hij hier veel geld mee verdiend. 

Michael Burry heeft medicijnen gestudeerd en werkte als neuroloog in een ziekenhuis. Daar besloot hij na een tijdje mee te stoppen om een eigen hedgefonds op te zetten wegens groot succes met zijn eigen investeringen.

Michael Burry heeft recent opnieuw een waarschuwing gegeven na lang niks van zich te hebben laten horen. Hij zegt dat we in de grootste bubbel ooit zitten. Wie weet heeft hij opnieuw gelijk?!

Michael Burry staat bekend om zijn betrouwbare, maar controversiële uitspraken waardoor wij zijn perspectief erg leuk vinden om te volgen.

Wat kun je leren van Michael Burry

  • Controversieel denken

  • Data analyses

Net worth: 300 miljoen

Controversieel denken

Een van de belangrijkste dingen bij beleggen is het vertrouwen in je eigen mening. Weet je waarom je iets vindt of denkt? Micheal Burry heeft een hele sterke eigen (en vaak controversiële) mening en laat zich niet beïnvloeden door wat het publiek daarvan vindt. Hij houdt vast aan z’n eigen plan. 

De grootste ‘tegenstander’ van beleggers is de emotie die bij beleggen komt kijken. Kun jij je emotie aan de kant zetten en rationeel nadenken? 

Het is moeilijk toegeven dat dat af en toe niet lukt. Onze tip: wees je ervan bewust wanneer je de mening van de media of de prijsbeweging overneemt. Die gokjes kunnen goed uitpakken. Maar ook verkeerd. Doe af en toe een stapje terug.

Data

Nog een erg sterk punt van Michael Burry is het feit dat hij goed is met cijfers. Hij trekt zelf conclusies uit jaarcijfers van bedrijven en analyseert trends in bedrijfscijfers ten opzichte van de totale marktcijfers. Een groot voordeel hiervan is dat hij de beschikbare data inzet om een beeld te krijgen bij bijvoorbeeld een over- en onderwaardering.

De les die we hieruit halen: Maak van je talent je kracht en zet het om in een belegging. Ben jij goed met cijfers? Of ben je juist goed in het lezen van tekstuele verslagen? Doe wat bij je past en laat je niet leiden door alle verhalen wat je zou moeten doen. 

Kies een investering die past bij jou als persoon. Verdiep je in de informatie op een manier die bij jou past en handel daar naar. Op die manier leer je het beste. 

Vorige
Vorige

Ray Dalio

Volgende
Volgende

Kevin O’Leary