Ray Dalio

Ray Dalio is een grote hedgefund manager (co-directeur) van Bridgewater Associates. Tussen 1991 en 2005 heeft Bridgewater Associates maar 3 jaar een negatief resultaat gehad. En nooit een groter verlies dan 4%, zelfs niet wanneer de S&P 500 -22,1% in een jaar draaide. In 2005 groeide Bridgewater Associates uit tot het grootste hedgefund ter wereld. 

Mede dankzij deze resultaten kreeg Ray Dalio veel aandacht in de media en is het interessant om te horen wat hij te vertellen heeft.

Ray Dalio staat bekend om een aantal wijsheden waarvan we er 2 later deze week zullen uitwerken:

  • Leer van je fouten

  • Kies goede gewoontes

Inmiddels heeft Ray Dalio zijn functie overgedragen en is hij als adviseur bij het bedrijf betrokken.

Net worth: 17 miljard

Leer van je fouten

Ray Dalio heeft een aantal boeken uitgebracht, waarvan de belangrijkste ‘Principles’ is. 

In zijn boeken legt hij een aantal levensprincipes uit waaronder het constant evalueren. Net als bij onze eerdere post “kies welke belegging bij je past” is het soms moeilijk exact te weten wat er bij je past en waarom. 

En zoals volger @samenvermogend.nl op onze vorige post reageerde; het besef dat je niet veel weet en daarmee moet leren omgaan. Zijn grootste verlies leed hij omdat achteraf te arrogant is geweest. 

Daarom is het goed om te evalueren met mensen die kennis hebben van verschillende investeringen en de tijd nemen jou te leren kennen.

Daarom maken wij bij Weekend Investeerders voor iedereen een passend advies. 

Kies goede gewoontes

Ray Dalio is autheur van het boek ‘Principles’. Hierin gaat hij in op gewoontes die je kunt gebruiken om te bereiken wat jij wilt. 

Bij investeren denk je niet direct aan je gewoontes. Maar één van de belangrijkste dingen in het leven is het hebben van goede gewoontes. Zo zien wij sporten, gezond eten en investeren als een basis om onszelf uit te dagen en verder te ontwikkelen. 

Iedereen heeft gewoontes, alleen moet jij beslissen welke goede je wilt hebben. Als investeren geen gewoonte voor jou is, raden wij aan mensen om je heen te verzamelen zodat ook jij steeds meer gewend raakt om het een onderdeel van je dag, week of maand te maken. Kies de investerings-gewoonte die bij je past.

Vorige
Vorige

Peter lynch

Volgende
Volgende

Michael Burry