Paul Tudor Jones

Paul Tudor Jones is een hedgefonds manager van Tudor Investment Corporation. Daarnaast zette hij de Robin Hood Foundation op om arme mensen in New York te helpen (niet gerelateerd aan de robinhood beleggings app). 

Hij voorspelde in 1987 de “Black Monday” een dag waarop de beurs crashte. Hij werd er niet alleen bekend door maar maakte een 125% winst op zijn shortpositie. In 1990 voorspelde hij een daling van de Japanse bubbel waarmee hij 87% winst maakte en opnieuw in het nieuws kwam. 

Wat kunnen we leren van Jones?

  • Het gaat niet om jou

  • Heb je eigen ideeën

Net worth: 7 miljard

Het gaat niet om jou

“Don't be a hero. Don't have an ego. Always question yourself and your ability. Don't ever feel that you are very good. The second you do, you are dead” zegt Jones over zijn eigen handelen. Maar ook naast de beurs is hij niet alleen met zijn eigen werk bezig. 

Met het oprichten van de Robin Hood Foundation en recenter Just Capital geeft hij veel terug aan de maatschappij door mensen en organisaties te helpen die het nodig hebben of die belangrijk zijn voor grote groepen mensen. 

Bij Weekend Investeerders vinden we dat uiteraard ook belangrijk, als je kunt hoe geef jij dan terug aan de maatschappij?

Heb je eigen ideeën

Over Jones wordt het volgende gezegd: “Considers himself as a premier market opportunist. When he develops an idea, he pursues it from a very-low-risk standpoint until he has been proven wrong repeatedly, or until he changes his viewpoint.”

Het is heel interessant om je eigen ideeën te hebben, zelf na te denken over mogelijke toekomstige producten die nog niet eens uitgevonden zijn en om daar vervolgens in te investeren. 

Eerder hebben wij het onderling bijvoorbeeld gehad over Apple en wij denken dat zij over 20 jaar producten hebben die we nu nog niet eens kennen. 

Hoor of lees je ergens iets nieuws, onderzoek dat dan en kijk hoe jij daar in kunt investeren!

Vorige
Vorige

Richard Wyckoff

Volgende
Volgende