Prijscorrectie

Het woord prijscorrectie heb je vast wel eens voorbij horen komen. Maar wat is het eigenlijk? 

De aandelenkoers zegt iets over de waarde van de bedrijven. Dus als de koersen stijgen betekent dat, dat investeerders verwachten dat er in de toekomst meer rendement te halen is. Daarom kopen ze aandelen in. Dit is over het algemeen de lange termijn trend. 

Als de trend over een langere periode gestaag naar beneden gaat hebben we het over een eerder genoemde Bear-market.

Maar een prijscorrectie of koerscorrectie zijn vaak kortdurende, en gebaseerd op individuele aandelen, scherpe dalingen van de prijzen. Hieraan vooraf gaat vaak een te sterke stijging van de koers. Het is vooral zaak om rustig te blijven en je op de lange termijn te blijven focussen. 

Je kunt het vergelijken met het snoeien van een plant. Stapje terug om daarna weer verder vooruit te gaan. Erg vervelend voor beleggers die het aandeel al hebben, maar een mooie kans voor beleggers die in kunnen stappen. 

Bij een correctie kun je het beste niets doen. De prijs veert immers redelijk snel ook weer op. Sterker nog, door het verkopen van aandelen help je alleen maar mee aan de verliezen. Een goed voorbeeld is de corona-correctie. Na de correctie in maart 2020 hebben de meeste beurzen recordstanden bereikt. 

Vorige
Vorige

Obligatie

Volgende
Volgende

β€œHe who has no patience, has no faith.”