Shaquille O’Neal

Shaquille O’Neal is bekend geworden als professioneel basketballer, hij is fysiek indrukwekkend en hij is nu een investeerder. In het begin van zijn carrière heeft hij naar eigen zeggen veel onzinnig geld uitgegeven. Zo vertelde hij bijvoorbeeld in een interview dat hij een vissenkom in zijn speaker heeft laten zetten en zijn beveiliger elke dag de vis moest vervangen. Hij wijdt dat aan de cultuur waarin hij opgroeide. Maar toen hij ouder werd wilde hij meer uit zijn carrière halen en slimmer omgaan met zijn geld.

In het begin investeerde hij vooral in veelbelovende producten die nooit van de grond kwamen. Totdat hij per toeval twee mensen hoorde praten over Google en dit werd een van zijn grotere investeringen. Hierdoor raakte hij meer en meer geïnteresseerd in investeren en leerde hij zijn geld beter te beheren. Hij zegt zelf dat zijn voornaamste drijfveer het feit is dat de gemiddelde basketballer binnen 5 tot 7 jaar na zijn pensioen het grootste gedeelte van zijn geld uitgegeven heeft. Dit wilde hij zelf  voorkomen door zichzelf op te leiden.

2 dingen die we van Shaquille kunnen leren

  • Slim omgaan met je geld

  • What’s here in 5 years

Slim omgaan met je geld

Wat veel mensen niet weten is dat het heel erg uitmaakt hoe je omgaat met geld. Investeren heeft een imago dat je veel geld moet hebben om te kunnen investeren maar dit is volgens ons niet waar.

Investeren moet prioriteit krijgen in je leven.

Het is belangrijk je te realiseren dat luxe producten niet nodig zijn om plezier te hebben in je leven. Het gaat er juist om hoe je naar de wereld kijkt en welke personen je om je heen verzameld. Als je de juiste mindset hebt zal je snel merken dat je gemakkelijk kan leven van minder dan je inkomen en dat je een gedeelte over kan houden om te investeren.

Als je start met 50, 100 tot 200 euro per maand zal je de grootste stap gezet hebben om investeren prioriteit te geven. Je wilt investeren zodat jij of je kinderen er later van kunnen profiteren.

Kun jij eens kijken of jij meer kan sparen per maand?

Neem contact met ons op en wij kunnen je helpen een analyse te maken van je uitgaven en ruimte te zoeken om te investeren!

What’s here in 5 years

Dit is een regel die Shaquille O’Neal heeft overgenomen van Jeff Bezos (de eigenaar van Amazon ). Shaquille heeft ooit een interview gezien van Jeff Bezos en daarin werd gezegd dat je moet investeren als jij ervan overtuigd ben dat het levens van mensen verbetert en dat het product over 5 jaar nodig is. Uiteraard moet het product over een periode van 5 jaar meer gebruikt gaan worden.

Door bij een investering de vraag te stellen: Is het waarschijnlijk dat dit product in de komende 5 jaar meer gebruikt gaat worden? Verbetert het het leven van mensen? 

Weten hoe je dit op je eigen situatie kan toepassen? Stuur ons een berichtje!

Vorige
Vorige

Robert Kiyosaki

Volgende
Volgende

Greater fool theory