Ashton Kutcher

Acteur zijn is leuk, maar echt geld verdien je pas als investeerder. Ashton Kutcher is bekend geworden van de MTV show Punk’d en van zijn rol in de sitcom That 70’s Show. En daarnaast nog een hele batterij films. 

Kutcher heeft daarnaast al lange tijd een investeringsfonds. Eerst als mede-eigenaar en vanaf 2015 zijn eigen fonds. 

Bekende investeringen die hij deed waren Foursquare, AirBNB en Spotify. Niet de minste merken en zeker niet de enige merken die Kutcher in z’n portefeuille heeft. 

Daarnaast heeft hij onder andere geïnvesteerd in het Nederlandse Gitlab, een platform waarop software-ontwikkelaars kunnen samenwerken. 

Maar voordat hij aandelen in bedrijven kocht investeerde hij al in restaurants en zijn eigen productie maatschappij. 

Wat kunnen we van Ashton leren?

  • Investeer in bedrijven waar je je mee verbonden voelt

  • Wees niet bang om domme vragen te stellen

Voel verbondenheid

Wat Kutcher heel goed doet met zijn investeringen is zich afvragen hoe hij zich ermee verbonden voelt. Hij vraagt zichzelf altijd het volgende af: “I’ll think, 'I’m a user of this platform. What do I want and how badly do I want it?’”

Waardoor hij dus op zoek gaat naar bedrijven die hij snapt en mogelijk ook zelf zou gebruiken. Daarnaast kijkt hij ook altijd naar een ander soort verbondenheid: “The companies that will ultimately do well are the companies that chase happiness. If you find a way to help people find love, or health or friendship, the dollar will chase that.”

Geld volgt liefde, gezondheid of vriendschap, en daar wil je in investeren. 

Wat is volgens jullie een voorbeeld van een dergelijke investering?

Domme vragen

Het is belangrijk om toe te geven dat je iets niet weet. Kutcher gaf toe dat hij veel dingen niet weet en wist zich over zijn eigen ego heen te zetten om dingen te kunnen leren. 

“Vaak komen we op een punt in onze carrière waar we bang zijn om dom over te komen,” zei Kutcher. “Elke keer dat je bang bent voor je eigen onwetendheid, beperk je je potentie om te leren.”

Waar kun jij vandaag een vraag over stellen? 

Vorige
Vorige

Beyonce

Volgende
Volgende

Chamath Palihapitiya