Beyonce

We kennen Beyonce (Knowles) natuurlijk als een van de grootste artiesten in de wereld. Bekend geworden als lead-zangeres van Destiny’s Child in de jaren ’90 en later een zeer succesvolle solo-artiest. 

Megabekend werd ze natuurlijk toen ze trouwde met Jay-Z. Om zo een celebrity-koppel te vormen die z’n weerga niet kent. 

Maar wat heeft dat allemaal met investeren te maken? 

Met haar laatste tour draaide ze € 250 miljoen omzet. Maar haar vermogen is een veelvoud daarvan. Hoe doet ze dat? 

Net zoals Rihanna, die we eerder besproken hebben, weet ook Beyonce zich goed te profileren door deals waar ze ruim voor betaald wordt. 

Maar interessanter zijn haar investeringen. Ze heeft een eigen kledingmerk Ivy Park, voedingsbedrijf genaamd 22 Days, uiteraard heeft ze haar eigen productie maatschappij Parkwood Entertainment, haar eigen parfum Beyonce Heat, investeerde ze in Watermelon Water, Sidestep en Tidal. En nog veel meer waar we waarschijnlijk nooit achter komen. 

Wat kunnen we van Beyonce leren?

  • Pak niet altijd winst

  • Doe waar je in gelooft

Pak niet altijd meteen winst

Een bekend verhaal van Beyonce is dat ze voor een optreden bij Uber niet haar normale fee ontvangen heeft (een schamele € 6 miljoen dollar) maar dat bedrag in aandelen heeft ontvangen. 

Toen Uber een aantal jaar later naar de beurs ging was die € 6 miljoen ineens € 300 miljoen waard. 

Zelfs voor de beste investeerders is dat een rendement waarvan ze een toontje hoger gaan zingen. 

De les die je hieruit kan halen is dat je niet altijd direct je geld hoeft te pakken. Soms is het net anders aanvliegen een goede optie om later een veelvoud te pakken, ook al weet je dat op dat moment niet zeker. 

Wat zou jij doen?

Doe waar je in gelooft

Voor een partnerschap met Ivy Park had Beyonce een vergadering met Reebok waarin mogelijke producten, en hoe het eruit zou komen te zien, werd gepresenteerd. Toen ze binnenkwam stelde ze de vraag of de aanwezigen het team waren die met haar zouden gaan werken. Toen dat bevestigd werd gaat het verhaal dat ze antwoordde met: "Nobody in this room reflects my background, not my skin color, and where I'm from and what I want to do” en de zaal verliet.   

Reebok ontkent het verhaal overigens. Maar tot een deal kwam het nooit. Ivy Park zou met Adidas gaan samenwerken. 

Waar of niet waar, maar Beyonce doet wel waar ze in gelooft en is een slim portfolio aan investeringen en inkomsten aan het opbouwen. Hierbij straalt ze uit dat alles moet aansluiten bij waar zij voor staat en in gelooft. 

Uiteraard is dat makkelijker als jij en je man samen € 1,5 miljard waard zijn, maar je moet het wel doen. 

Wat vinden jullie hiervan? Overal in investeren of bij je principes blijven?

Vorige
Vorige

Charlie Munger

Volgende
Volgende

Ashton Kutcher