Buy and hold 

Twee zaken die vaker bij ons terugkomen zijn ‘heb een lange termijn visie’ en ‘het beste moment om te beginnen is nu’. 

Die twee zaken komen samen in het begrip Buy and Hold. Dat is de investeringsstrategie waarbij investeerders op lange termijn hun investeringen aanhouden. De markt gaat op de lange termijn altijd omhoog waardoor je in principe altijd een rendement behaalt. Dat rendement kan alleen maar verhoogd worden als daar ook nog dividend bij komt. 

Buy and Hold betekent dat je niet verkoopt als de koers naar beneden gaat en je probeert ook niet de markt goed te timen om te kopen. Dit brengt veel rust. Je koopt iets en kijkt er in principe jaren niet meer naar om. Warren Buffet is er rijk mee geworden. 

Als wij naar onze eigen verkochte posities kijken kunnen we er zo vijf aanwijzen die we niet hadden moeten verkopen. Zelfs al zijn de aandelen nu gelijkwaardig of iets lager geprijsd, elk kwartaal dividend ontvangen compenseert dat verlies. 

Op de afbeelding zie je het verschil tussen Buy and Hold en Buy the Dip. Buy the Dip betekent dat je alleen koopt na een 10% daling en de aandelen 12 maanden aanhoudt of 10% zijn gestegen. Het verschil is gigantisch. (Let op! De schaal op de horizontale as is logaritmisch 0,1-1-10-100-1000). Er valt op het onderzoek wat aan te merken, maar Buy the Dip wint het nooit van Buy and Hold. 

En we kunnen ons ook niet voorstellen dat je er rustiger van slaapt….

Hoe lang houden jullie meestal een positie vast?

Vorige
Vorige

Duurzaam beleggen

Volgende
Volgende

Bill Gates