Jordan Peterson

Deze week geen belegger maar een Canadees klinisch psycholoog waarvan je veel kunt leren over mindset, de manier van denken die je nodig hebt om te investeren. Jordan Brent Peterson werkt aan de universiteit van Toronto en heeft een boek geschreven ‘12 rules of life’ dat echt de moeite waard is. In het boek wordt ingegaan hoe je met levenssituaties moet omgaan. 

Nu de vakantie achter de rug is, is het weer tijd om regelmatig aan je persoonlijke doelen te werken (wij geloven niet in nieuwjaars-voornemens). Om dit te stimuleren hebben we 2 onderwerpen van Jordan Peterson gekozen die helpen jezelf te verbeteren en je (financiële) doelen op te pakken na de vakantie:

  1. Vergelijk jezelf vandaag met jezelf van gisteren.

  2. Waardeer je tijd naar waarde.

Hebben jullie je doelen helder tot het einde van dit jaar?

Vergelijk jezelf met jezelf

Om jezelf te verbeteren en aan je doelen te blijven werken moet je helder hebben wat je doelen zijn. Vaak zijn we in ons hoofd druk met het vergelijken en het meten aan anderen. Niet doen! Jordan Peterson zegt dat je jezelf zo goed kent dat alleen jij alle “minpunten” van jezelf kent. Hierdoor oordelen we over het algemeen minder positief over onszelf. Hij geeft aan dat deze manier van denken je belemmert in je eigen ontwikkeling. Probeer jezelf te vergelijken met JOU! Zet de verbeterpunten om in concrete acties en werk actief aan jezelf. Het proces zelf zal bijdragen aan een positieve mindset waardoor je sneller positieve uitkomsten ziet. 

Heb jij doelen of verbeterpunten voor jezelf? Laat het weten in de comments! 

Waardeer je tijd

Jordan Peterson zegt dat we voldoende tijd hebben om aan onze doelen te werken als we ons bewust zijn wat ons energie geeft en wat ons energie kost kunnen we de optimale dagindeling maken. Er zitten 24 uur in een dag. Daar slaap je er 8 uur van en die slaap heb je nodig om de overige 16 helder en productief te kunnen zijn. 

Maar wat doe je met de overige 16 uur? Heb jij een passie of een hobby die je daadwerkelijk verder helpt en hoe zou je jezelf over 10 jaar voelen als je van je hobby je werk hebt gemaakt? Vaak staan we hier te weinig bij stil. Kijk dit filmpje van Jordan Peterson en schrijf vandaag nog op wat je wilt verbeteren en wanneer!

Jordan Peterson - Wasting Time and Opportunities

Vorige
Vorige

Cathie Woods

Volgende
Volgende

Japans bekendste belegger