Li Lu

Li Lu is een Chinese investeerder die naar verluidt een jaarlijks samengesteld rendement van 30% heeft gehaald sinds de oprichting van zijn beleggingsfonds Himalaya Capital Investors in 1998. 

Maar wie is Li Lu? Hij is een van de best bewaarde geheimen in de investeringswereld, maar zijn resultaten zorgen ervoor dat hij bij de beste in de wereld hoort. 

Li Lu is een van de studentenleiders van het Tiananmen Square studenten protest. Dat leidde er toe dat Lu het land via Frankrijk uitvluchtte naar Amerika. 

Hij sprak weinig engels toen hij in Amerika aankwam maar vanwege zijn rol in de protesten kreeg hij meerdere beurzen voor universiteiten waar hij maximaal gebruik van heeft gemaakt. 

Zo heeft hij drie diploma’s tegelijkertijd gehaald. 

Na zijn afstuderen heeft hij direct Himalaya Capital Management opgericht waarin hij de principes van Benjamin Graham, Warren Buffett en Charles Munger volgde. 

Wat kunnen we van Li Lu leren?

  • Begrijp jezelf

  • Klein en geconcentreerd

Begrijp jezelf

Li Lu zegt dat het belangrijk is voor een investeerder om zich comfortabel te voelen met in de minderheid te zijn.  Als je informatie en je conclusies kloppen heb je gelijk, niet omdat anderen het met je eens zijn. 

En het lastigste is wanneer mensen jouw investeringsbeslissingen niet begrijpen. Helemaal in de huidige tiktak-tijd waarin de filmpjes van mensen die veel geld verdienen met crypto en NFT’s is het belangrijk dat je je daar niet door laat afleiden (veel verhalen kloppen toch niet). Hoe verleidelijk het ook is. 

Als je weet waarom je een aandeel koopt, laat je dan niet afleiden en stick to the plan. 

Vergelijk jezelf met jezelf van gisteren, vorige week, vorige maand of vorig jaar. Maar niet met anderen. 

Klein en geconcentreerd

Li Lu is een goede waarde-investeerder. Zelf heeft hij bijvoorbeeld veel verdient aan het schoenen- en kledingmerk Timberland. De financiële cijfers waren eind jaren 90 ijzersterk, maar het was genoteerd op de Amerikaanse small-cap. Daardoor was er weinig aandacht voor, waardoor er weinig mensen in het aandeel geïnteresseerd zijn. Etc. 

Weinig mensen durfden hun handen aan Timberland te branden vanwege enkele rechtszaken die liepen. Li Lu investeerde echter een groot bedrag en de koers schoot in de eerste twee jaar met 700% omhoog. 

Hiermee is wel duidelijk dat echt waardevol investeren niet gaat om de grote jongens die elke dag in het nieuws komen, maar je kunt ook leuk geld verdienen met andere aandelen. 

Hebben jullie small-cap aandelen?

Vorige
Vorige

Hoe bepaal je hoeveel aandelen je koopt?

Volgende
Volgende

Mark Zuckerberg