Rolling Returns

Eerder hebben we een post laten zien over Rolling Returns. Dat betekende eigenlijk; Hoe langer je je investeringen vasthoudt, hoe kleiner de kans wordt op een negatief rendement. 

In de bijgevoegde plaatjes zie je een aantal investeringsmogelijkheden over de periode 1973 - 2016. De volgende indexen zijn vergeleken: een Amerikaanse korte termijn staatsobligatie, een fonds dat handelt in obligaties, een fonds dat handelt in schuldpapieren, lange termijn staatsobligaties, de S&P500 en een fonds dat handelt in small-cap aandelen. Vroeger werden ETF’s gewoon fondsen genoemd. Dat is vergelijkbaar. 

De enige die nooit negatief wordt is een korte termijn staatsobligatie. Verder kun je overal op de korte termijn geld verliezen. 

Maar het belangrijkste blijf ik vinden: Met een beleggingshorizon vanaf 15 jaar kom je (tenzij je in individuele aandelen handelt) niet negatief uit. 

Natuurlijk kun je op korte termijn meer geld verdienen en dat hoort bij handelen, maar als investeerder zit je dus ook in een aandelenfonds altijd veilig en heb je een grotere kans op een positief rendement. 

Wil je hier meer over weten? Laat het ons weten. 

Vorige
Vorige

Aandelen

Volgende
Volgende

A market decline is a fee not a fine