Stanley Druckenmiller

Stanley Druckenmiller is een Amerikaanse investeerder en hedge fund manager van Duquesne. Investeringfonds Duquesne is in 1981 opgericht (en in 2010 afgesloten). Hij heeft na zijn studie 4 jaar voor de Pittsburgh National Bank gewerkt voor hij zijn eigen hedge fund begonnen is. 

Interessant is dat Drunkenmiller in 1992 de britse pond geshort heeft. Deze short leverde hem een miljard op en hiermee pakte hij veel publiciteit. Als hij in 2010 stopt met zijn hedgefonds heeft hij een jaarlijkse winst van 30% gerealiseerd. Dat is meer dan de markt, waardoor Stanley bekend staat als iemand die altijd zijn posities zorgvuldig kiest. 

Maar wat kunnen we leren van Stanley Druckenmiller:

  • Begrijp waar je in investeert

  • Cijfers

Stanley Druckenmiller net worth: 7 miljard

Begrijp waar je in investeert

Het klinkt heel logisch maar toch gebeurt het vaak niet. Snap wat je koopt. Als je aandelen koopt moet je dus kennis hebben van bepaalde onderdelen zodat jij snapt welk risico je loopt. Stanley Druckenmiller heeft investeringen altijd gedaan op basis van uitgebreide analyses van bedrijven waarbij hij verschillen in de cijfers probeerde te ontdekken. Weet jij bijvoorbeeld wat bepaalde termen betekenen en waarom investeerders naar bepaalde getallen kijken? 

Als je investeren leuk vindt wil je goede keuzes maken en dat gaat gepaard met het kennen van je mogelijkheden en risico's. Weet jij wat een P/E ratio is? Kijk jij weleens naar de EPS? Of zijn dit voor jouw onbekende termen?

Cijfers

Wanneer is het belangrijk om in de cijfers te duiken en kun je eigenlijk wel investeren als je dat niet doet?

Wat ons betreft kun je eenvoudig investeren zonder al te veel getallen te kennen, maar dit maakt het aantal producten waarin het nog steeds slim is om te investeren erg beperkt. Als je geen tijd wil steken in het begrijpen van de financiële situatie rondom een bedrijf welk product zou jij dan kopen? 

Je hebt altijd een keuze om je te verdiepen en als je dat niet wil, bedenk wat je strategie is en kies een bijpassend product. 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Wil jij meer leren van bepaalde termen en getallen van je investering of wil jij het juist simpel houden?

Vorige
Vorige

Mohnish Pabrai

Volgende
Volgende

Charlie Munger